OFF ROAD AVANTURA

Pravi zaljubljenicí prirode i vožnje u ekstremnim uslovima imaju i mogućnost da krenu sa nama u off road avanturu ...

Lokacije su na skrivenim, prelepim predelima Zlatiborskog masiva, ili još bliže, planinskim vencom koji povezuje destinaciju Kraljeve Vode na Zlatiboru i Šargansku Osmicu i Mećavník na Mokroj Gori. Vožnja se odvija snažnim terenskim vozilom za koje nema prepreka, koje ima pogon na sva četiri točka. Na terencu se može vršiti blokada pogona na svim točkovima i savladavanje i najtežih prepreka na putu ili van njega.

U off-road avanturi stiče se sposobnost za vožnju sposobnost snalaženja u prirodi, orijentacija u prostoru, učenje čitanja kompasa i uređaja za navigaciju, kao i panoramsko osmatranje i prepoznavanje udaljenih geografskih objekata uz pomoć teleskopa kao i optičkih sprava koje višestruko uveličavaju i pomažu nam u raspoznavanju udaljenih vrhova planinskih masiva koji su pod snegom i u Avgustu mesecu, tako i tornja na Avali koji se i sa jedne takve udaljenosti može videti u najčistije avgustovske letnje dane.

Užitak boravka u prirodi ne čini samo vožnja po kamenitim visovima kao što je Viogor, Obešeni Hrast, Kotarić, ... već i užitak doživljaja života u pastirskim kolibama, posebno prilagođenih za ovu namenu, ali svakako veoma autentičnim, onakvim kakve su bile i pre gotovo jednog veka koliko ima od kako su sagrađene i od kada odolevaju zubu vremena na preko 1000 metara nadmorske visine.

Tu na brežuljkastim visoravnima gde se zaustavilo vreme i luda svakodnevnica izgubila svoju moć, raskoš vremena i prostora, nebeski mir i beskonačni tepih travnjaka i šuma garantuju svakom posetiocu dobro raspoloženje.

U uslovima gde nema elektrlčnih provodnika, struje i gde tišinu prolomi samo zvono mobilnog telefona, pravi je doživljaj provesti makar i jedan dan ili vikend i osećati se posebno i privilegovano ...

Svaka nova reč bila bi već i suvišna ... Nemoguće je svu tu lepotu prirode rečima opisati ...
Zato, red je na Vas ! ... Izvolite ...

Kliknite ovde za slike!

Kliknite ispod za video!